בדיקה נוירולוגית מלאה
במאמר זה נספק אינפורמציה על בדיקה נוירולוגית מלאה. הבדיקה מתחלקת ל- 2 שלבים, הראשון הכרתי (מלשון הכרה) והשני קוגניטיבי מחשבתי. השלב הראשון פשוט וקצר יחסית והשלב השני מורכב וארוך, אשר טומן בחובו נושאים רבים.
השלב ההכרתי
בשלב ההכרתי בודקים 2 גירויים בגופו של האדם: שמיעה ומישוש. משמיעים לנבדק קולות וגורמים לעקצוצים וכאבים שונים בגופו, על מנת לבדוק האם הוא מגיב למיחושים הללו. האם הוא מגיב כשהוא שומע קולות חלשים או חזקים? האם הוא מגיב כאשר כואב או מדגדג לו? בשלב הזה נבדקת באופן הבסיסי ביותר היכולת של האדם "להקשיב" לגוף שלו ולהגיב בשמו, כמי שמייצג אותו.
השלב הקוגניטיבי
בשלב הקוגניטיבי בוחנים האם האדם מסוגל לחשוב, לתפקד באמצעות מוחו כאשר מדובר במכלול של אתגרים: שאלות, שפה, מבחני זיכרון, ועוד. המבחן הזה בבדיקה הנוירולוגית נחשב לארוך ולמפרך ביותר, משום שהמטרה שלו היא לסקור את כל הלך המחשבה, ולבחון האם יש פגיעות במוחו של הנבדק. הבדיקה נערכת גם לאדם שלא צורך את הבדיקה מטעמים מחשבתיים או שקשורים לפגיעות ראש, אלא לכל מי שקובע בדיקה נוירולוגית. בל נשכח שהתפקוד של העצבים במערכת העצבים הוא תולדה של המוח, ולכן זה הרכיב שהכי חשוב והכי אקוטי לבדוק אותו במסגרת בדיקת הולכת עצבית EMG. בדיקה נוירולוגית קוגנטיבית עונה למעשה על השאלה האם נמצאו פגיעות ראש בראשו של האדם, אשר השפיעו על תפקוד המוח שלו. במידה וידוע כי אין פגיעות ראש, ונושא הבדיקה הוא אחר, בוחנים כיצד המוח משפיע על הלך העניינים בגוף האדם בעקבות הפגיעה שמצריכה בדיקה נוירולוגית.
היכן מתבצעות בדיקות נוירולוגיות?
בדיקה נוירולוגית מלאה יכולה להתבצע בבית חולים או במכון נוירולוגי פרטי. חשוב לשמוע לעצת הרופא ששולח אתכם ולגשת למכון אליו הוא שלח. למכונים רבים יש הסדרים עם קופות החולים, ולרוב זו הסיבה לבחירה במכון מסוים. חשוב לדעת כי מימון עצמאי של בדיקה נוירולוגית מלאה, ללא הגב של קופת החולים, עשוי להיות מאד יקר, ולכן טוב תעשו אם הבדיקה תיקבע דרך הרופא שלכם או רופא אחר בקופת החולים בה אתם חברים.
למידע נוסף על בדיקה נוירולוגית מלאה, פנו לרופא המשפחה שלכם!
|